Thursday Jan 04, 2024

Negativ social kontrol – tør vi tale om det?

Vært: Mette Bladt, redaktør på tidsskriftet Social Kritik

Negativ social kontrol er et omdiskuteret spørgsmål her i Danmark. Det er vanskeligt at vurdere hvornår der egentlig er tale om social kontrol, om det er et kulturelt eller et religiøst fænomen, eller om det bare handler om magt.  En ting er sikkert det er at social kontrol foregår og vi har som samfund ikke knækket koden ift at gøre noget ved det. På den ene side eksisterer en meget hård nul-tolerance opfattelse og på den anden side en udtalt berøringsangst.

Men polarisering er ikke en god vej. I denne episode af livet på kanten, vil vi komme tættere på fænomenet social kontrol: hvordan kan det se ud? Hvilke konsekvenser har det for dem der oplever social kontrol og hvordan kan vi som samfund blive bedre til at have en dialog omkring social kontrol? Vi skal i dag blive klogere på social kontrol ved at turde tale om det.

I dag taler vi med pædagog og kandidat Sarah Falster leder for Hjerterum, en indsats der blandt andet arbejder med unge piger og kvinder der i forskellig grad er udsat for negativt social kontrol. Sarah fortæller om det vigtige og vanskelige pædagogiske arbejde, hvor det er altafgørende at kunne navigere i meget modstridende normer og værdier.

Velkommen til Livet på kanten.

Comments (0)

To leave or reply to comments, please download free Podbean or

No Comments

Copyright 2023 All rights reserved.

Podcast Powered By Podbean

Version: 20240320